LGD27130
6.890.000 €
Kasteel / Paleis Te koop
5 afbeeldingen beschikbaar
LGD27130
6.890.000 €
Kasteel / Paleis Te koop

10 Slaapkamer kasteel / paleis te koop in South France, France

  • Slaapkamers 10
  • Badkamers 9
  • Woonoppervlakte 1.300m²
  • Perceeloppervlakte 70.000m²

Via een portaal in Vlaamse stijl met een smeedijzeren poort komt men in de smaakvol opnieuw ontworpen binnenplaats, versierd met een uitgestrekt gazon versierd met gesnoeid buxus, taxus- en laurierbomen en Florentijnse cipressen.

Aan het einde van deze ereplaats staat het huis, dat bestaat uit een twee verdiepingen tellend hoofdgebouw met een vierhelling pannendak, waarvan de hoogte niet vaak voorkomt. Het hoofdgedeelte is gebouwd in de eerste helft van de 19e eeuw. Deze strikt klassieke gevel, op het noorden gericht, wordt gekenmerkt door hoekkettingen die gedeeltelijk werden gemaskeerd tijdens de bouw van de twee gelijkvloerse vleugels uit het begin van de 20e eeuw. Het centrale voorlichaam, gemarkeerd door een ketting van spleten en bekroond door een driehoekig fronton, heeft een balkon met een gietijzeren hekwerk dat uitkijkt op de toegangsdeur.

Een imposante veranda met twee hellingbanen geeft toegang tot een enorm terras waaronder in het centrale deel een oranjerie met drie rondbogen traveeën is gecreëerd. Dit terras leidt naar het westen naar een park in Engelse stijl en naar het oosten naar de toegangspoort van een moestuin. Niet ver daarvandaan grenst een rotsfontein, gebouwd in de 19e eeuw bij de komst van de gelijknamige bron die hierboven werd gevangen, aan een frisheidsruimte.

Binnen in het landhuis, in de vestibule die de volledige diepte van het gebouw beslaat en een ingang heeft naar het noorden en een naar het zuiden, is er een imposante 17e-eeuwse houten trap die naar de eerste verdieping leidt.

Links van de grote binnenplaats staat het imposante gebouw van de wijnkelder, die lang is en de belangrijkste toegang heeft tot een dorpsweg, wat het belang van de wijnmakerij aangeeft.

Er is ook een klein huis met één verdieping op de binnenplaats. Niet ver van het hoofdgebouw, gemarkeerd door een ingang geflankeerd door twee torentjes, bevinden zich de bijgebouwen waaronder: de accommodatie voor de manager en het personeel, de stallen en verschillende gebouwen die nodig zijn voor het runnen van de wijnmakerij en het leven van zijn bewoners.

Wijngaard van 68 ha in het verbeteren van rassen, waarvan 49 ha geïrrigeerd.

Het landgoed produceert een scala aan rijke en gevarieerde wijnen onder de appellations AOP Languedoc, IGP Oc en Côtes de Thongue.

Olijfboomgaard die 5000 liter olie per jaar produceert.

Eigenschappen

  • Tuin
  • Zwembad
  • Wijngaarden

Ligging

Gelegen dichtbij Béziers en Agde, op slechts 15 minuten van de snelweg A9 en op de as van de snelweg A75.

Energie certificaat

Energie certificaat C

LGD27130
6.890.000 €
Kasteel / Paleis Te koop

Vergelijkbare woningen te koop in France

Niet echt wat u zoekt?

Zie vergelijkbare eigenschappen

Ontvang onze gratis vastgoed nieuwsbrief.

Aanmelden mailinglijst Aanmelden mailinglijst