LGD33528 11.130.000 € Kasteel / Paleis te koop

Kasteel / paleis te koop in South France, France

 • Perceeloppervlakte 170,0ha

Aan de rand van Pézenas, stad van kunst en cultuur in Zuid-Frankrijk, vlakbij Montpellier en de zee, vinden we dit grote familielandgoed geklasseerd als historisch monument, bestaande uit een kasteel en een uitgestrekte wijngaard op een uitzonderlijk terroir .

Belangrijkste eigenschappen kasteel / paleis

 • Uitzicht op de bergen
 • Zwembad
 • Verwarmd zwembad
 • Tuin
 • Garage
 • Wijngaarden
 • Natuurlijke lichtinval
 • Hoge plafonds
 • Parkeerplaats
 • Volledig uitgeruste keuken
 • Verwarming
 • Open haard
 • Inbouwkasten
 • Exterior
 • Dienstingang
 • Berging
 • Alarmsysteem
 • Airconditioning
 • Constructed area 4.000m²
 • Liveable area 1.730m²

Wat je moet weten over deze kasteel / paleis

Als dit pand een buitengewoon vakantieoord is, het kasteel met zijn ommuurde park, moestuinen, olijfgaarden, bossen en wilde garrigues, is het ook een wijngaard met geweldige wijnen, waar een gezin of groep een echt "wijnsuccesverhaal" kan ontwikkelen evenals een uitstekend luxe- en lifestyle-merk.

 • Oppervlakte van het pand : 1 730 m² bewoonbaar
 • Oppervlakte van de bijgebouwen: 2 210 m²

Het omvat het kasteel (1.093 m²), kapel (20 m²), serre en sinaasappelboomgaard (88 m²), vrijstaand huis (221 m²), personeelshuisvesting (411 m², 6 appartementen), wijnpakhuis (800 m²), opslagtoren (320 m²), schuren en andere schuilplaatsen.

De wijngaard is in perfecte staat en is geherstructureerd en in 2020 is het HVE (High Environmental Value) label behaald.

Het wijnaanbod trekt al veel wijnliefhebbers naar het pand. Distributie in Frankrijk en voor export moet nog worden opgezet.

Dit weelderige landgoed is een van de mooiste eigendommen in Zuid-Frankrijk en een van de wijngaarden met een uitstekend potentieel in een aantrekkelijke regio in sterke ontwikkeling, investeerders zullen de waarde van dit eigendom kunnen waarderen.

We raden aan om het zonder vertraging te bezoeken.

Kasteel / Paleis te koop

Extra's

Dit uitzonderlijke pand heeft een aantal troeven die het de middelen geven om een ambitieus marketing- en verkoopbeleid te voeren.

Een bevoorrechte geschiedenis en geografische ligging:

De geografische ligging nabij het historische en toeristische stadje Pézenas, in een streek met een wijntraditie, op een boogscheut van de Middellandse Zee en gemakkelijk te bereiken (nabij snelwegen, luchthavens en TGV-stations) is een echte troef.

Het 17e-eeuwse gebouw van circa 2.000 m2, doordrenkt van geschiedenis, vormt een belangrijke beeldvector.

Pézenas is een stad met een rijke geschiedenis, zoals blijkt uit het historische centrum, een etalage van laatmiddeleeuwse woningen en talrijke herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw.

Door de grootte van de wijngaard, die uit één stuk bestaat, kunnen grote volumes worden geproduceerd voor grote klanten, met behoud van homogeniteit en kwaliteit.

Een wijngaard met een hoog potentieel en efficiënte landbouwmethoden:

 • De kwaliteit van het terroir, met zijn gediversifieerde druivensoorten, maakt de productie van talrijke wijnen mogelijk, waaronder eersteklas jaargangen.
 • De grootte van de enkele wijngaard betekent dat grote volumes kunnen worden geleverd aan grote klanten terwijl de homogeniteit en kwaliteit worden gecontroleerd.
 • De boerderijgebouwen zijn functioneel.
 • De ontwikkeling van het aantal verkochte flessen zou het mogelijk maken aanzienlijke winsten te maken.
 • Wijntoerisme-activiteiten en een ontvangstlocatie voor ceremonies en luxe seminars

Een plek die een echte Art de Vivre van Zuid-Frankrijk vertegenwoordigt:

Klanten zijn trouw. Buitenlanders keren elke zomer terug naar dit majestueuze landgoed. Ze houden van de plek, de sfeer en de wijnen.

Indeling kasteel / paleis

DE GEBOUWEN ROND DE HOOFDBINNENPLAATS

De gebouwen rond de grote binnenplaats zijn verdeeld in verschillende delen:

> De oostelijke vleugel of "Kasteel", het deel dat ooit door de familie werd bewoond

> De zuidvleugel, bestaande uit ontvangstruimten, accommodatie en de kapel

> De noordvleugel met tal van kantoren

> De westelijke vleugel met het entreeportaal, de duiventil, de wijnwinkel en de toegang tot de kelder

Alle gevels en daken zijn sinds 1983 opgenomen in de aanvullende inventaris van historische monumenten.

De grote binnenplaats is beplant met bomen en is toegankelijk via een entreeportaal met daarboven een duiventil, die sinds 1983 ook is opgenomen in de aanvullende inventaris van historische monumenten.

De hoeken van deze binnenplaats hebben vier vierkante torens: de twee torens met uitzicht op de tuin zijn gerestaureerd. De andere twee werden vernietigd tijdens de Franse Revolutie. De huidige residentie dateert uit de 17e eeuw, gerestaureerd maar weinig veranderd sinds de bouw.

Het oudste deel van de bestaande gebouwen bevindt zich in de zuidvleugel. Het is een kamer met gewelfde ribben die rust op half begraven pilaren uit de middeleeuwen en grenst aan de kelder.

In de zuidoostelijke hoek van de binnenplaats bevindt zich de kapel, waarvan de muren zijn versierd met historische fresco's (17e eeuw) die grote heiligenbeelden voorstellen. De kapel is sinds 1983 geklasseerd als historisch monument. Het bovenste deel van de fresco's toont het familiewapen. Het beschilderde houten plafond dateert uit de 18e eeuw en stelt Maria en Jezus voor, evenals de vier evangelisten (Johannes, Lucas, Marcus en Mattheüs). De fresco's waren ten tijde van de revolutie bedekt met gips om ze te beschermen. Aan het begin van de 20e eeuw werden ze herontdekt onder het pleisterwerk.

Toegang tot de kelder is vanuit de zuidoostelijke hoek van de binnenplaats.

De wijnwinkel heeft een glazen toegangsdeur vanuit de overdekte doorgang en erker is op de binnenplaats. Er is een achterwinkel met een westraam en een trap naar de mezzanine, vervolgens een studeerkamer met 2 veluxramen op een mezzanine.

De noordvleugel is recentelijk gerenoveerd. Deze ruimte omvat 13 zelfstandige kantoren en groepswerkplekken. De telefoon- en internetfaciliteiten zijn dan ook recent. Er is ook een mooie kamer met een Frans plafond en een oude broodoven.

DE BIJGEBOUWEN, DE KELDER, DE SINAASAPPEL EN HET PARK

De bijgebouwen zijn gebouwd rond een tweede binnenplaats ten noorden van de grote binnenplaats.

> Personeelshuisvesting: 6 identieke T3-appartementen: 3 op de begane grond en 3 op de eerste verdieping. Dit is een recenter gebouw (gebouwd in de jaren 60).

> Opslagschuren: 5 loodsen aan weerszijden van de toegangspoort worden nu gebruikt voor opslag

> Er zijn stenen zuilen te zien, die voor de helft van de muren zijn verwijderd; ze moeten een oude portiek hebben gevormd.

> Het huis aan de tuin: een volledig gerenoveerd huis op twee niveaus met uitzicht en toegang tot de tuin.

> Een te renoveren appartement met externe ingang, gelegen boven de noordwestelijke loodsen.

> De toren: In de noordwestelijke hoek van de binnenplaats staat een toren die ooit werd gebruikt voor graanopslag.

DE KELDER

De wijnkelder is een traditionele Languedoc-kelder, half begraven om in de zomer koele temperaturen te behouden. De kelder is volledig uitgerust en operationeel (laboratorium, ontvangst druivenoogst, persen en koeleenheid, temperatuurgecontroleerde gistingsvaten voor de witte wijnen, gistingsvaten voor de rode wijnen buiten, betonnen en roestvrijstalen opslagvaten, vaten)

> Schuren voor landbouwmachines.

DE SINAASAPPELGROVE EN HET PARK

De grote muren die de tuinen afbakenen tot aan de beek Saint-Martial zijn intact gebleven. De tuinen zijn vervangen door wijnranken, met uitzondering van het gebied voor het gebouw. Een "legende" zegt dat je in een ondergrondse galerij het landgoed zou kunnen verlaten...

South France: Omgeving en ligging van de woning

40 minuten van Montpellier en 20 minuten van de zee

Luchthavens, TGV en snelwegen:

 • Snelweg A9 (12km afrit "Bessan /Pézenas / Cap d'Agde" of 20km afrit Sète)
 • Snelweg A75 (17km afrit Pézenas)
 • TGV : Parijs-Agde (3u30), Barcelona-Agde (2u39)
 • 1u10 om naar Parijs te komen vanaf de regionale luchthavens in de buurt van de accommodatie: Béziers-Cap d'Agde (18 km / 0u20), Montpellier (50 km / 0u40), Nîmes (102 km / 1u00), Perpignan (114 km / 1u10), Carcassonne (119 km / 1u10)
 • 3 andere internationale luchthavens binnen 2 uur: Marseille (190km / 1h55), Toulouse (212km / 1h58), Girona (217km, 2h04)

Afstanden tot de volgende steden:

Pezenas (5 km) Agde (8 km)

Sète (23 km) Béziers (31 km)

Montpellier (50km) Narbonne (102km)

Marseille (190 km) Perpignan (114 km)

Toulouse (205 km) Carcassonne (119 km)

Barcelona (300 km) Gerona (217 km)

LGD33528 11.130.000 € Kasteel / Paleis te koop

Vergelijkbare woningen te koop in South France

Niet echt wat u zoekt?

Zie vergelijkbare eigenschappen