Exclusief aanbod | Alleen bij Lucas Fox beschikbaar
PDA34620 5.300.000 € Kasteel / Paleis te koop

1 Slaapkamer kasteel / paleis te koop in S'Agaró, Costa Brava

  • Slaapkamers 1
  • Badkamers 1
  • Plattegrond 348m²
  • Perceeloppervlakte 4.894m²

La Torre of Casa de les Punxes, een historisch en uniek landgoed te koop aan het prachtige strand van Sant Pol, S'Agaró, beschermd als cultureel erfgoed.

Belangrijkste eigenschappen kasteel / paleis

  • Zeezicht
  • Tuin
  • Terras
  • Plattegrond 348m²
  • Constructed area 348m²

Wat je moet weten over deze kasteel / paleis

La Torre de les Punxes is een modernistisch gebouw ontworpen door de beroemde architect Josep Goday en gebouwd tussen 1890 en 1912. Het heeft 348 m² gebouwd op een perceel van 4.894 m² op de allereerste lijn van het strand van Sant Pol, in S'Agaró, een bevoorrechte en werkelijk unieke locatie.

Het bestaat uit twee lichamen, waarvan de grootste wordt bekroond door negen puntige torens. Vanuit het midden van het gebouw rijst, op grotere hoogte, een centrale toren op. Deze architecturale elementen hebben ervoor gezorgd dat het gebouw in de volksmond bekend staat als de Xalet de les Punxes, Torre de les Punxes of Casa de les Punxes. Deze torens waaraan het zijn naam dankt, corresponderen met elk van de zonen van de eigenaar, die ze ter herdenking liet bouwen.

Het bestaat uit een begane grond en een bovenverdieping, met een hogere centrale toren en andere kleine torens eromheen versierd met witte en blauwe trencadis. De toegang vindt plaats via een zijlichaam dat communiceert met de tuin en met het huis. Eén van de meest opmerkelijke elementen van dit landgoed zijn de sierlijsten op de ramen, met typisch modernistische plantendecoratie.

De boerderij ligt in het gebied waar het prachtige strand van Sant Pol aan het einde van de 19e eeuw verstedelijkt werd. De eigenaar van de boerderij liet als eerste in de omgeving een woongebouw bouwen, dat getuigt van een statig zomerverblijf uit het begin van de vorige eeuw.

Het is een van de meest bijzondere en historische boerderijen aan de Costa Brava.

Exclusief in de verkoop

Deze woning is alleen verkrijgbaar bij Lucas Fox

Kasteel / Paleis te koop

S'Agaró Vell, Costa Brava: Omgeving en ligging van de woning

La Torre de les Punxes ligt op een unieke locatie, aan het prachtige strand van Sant Pol, S'Agaró. S'Agaró en zijn pittoreske stadscentrum maken deel uit van de gemeente Castell-Platja d'Aro. De residentie is ontstaan uit het idee om een zomerresort in Noucentista-stijl te bouwen in opdracht van de prestigieuze architect Rafael Masó.

Deze fascinerende oorspronkelijke kern is uitgeroepen tot cultureel bezit van nationaal belang en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, samen met zijn prachtige baaien en stranden.

De natuurlijke omgeving van S'Agaró herbergt ook een fantastisch kustpad, dat wordt beschouwd als een van de mooiste aan de Costa Brava.

PDA34620 5.300.000 € Kasteel / Paleis te koop

Vergelijkbare woningen te koop in S'Agaró Vell

Niet echt wat u zoekt?

Zie vergelijkbare eigenschappen