LFCB481
4,000,000 Landhuis Te koop

14 Slaapkamer Landhuis te koop in Baix Emporda, Girona

  • Slaapkamers 14
  • Badkamers 13
  • Woonoppervlakte 3,415m²
  • Perceeloppervlakte 7,315m²

18de eeuws kasteel te koop bestaande uit verschillende woonhuizen op een mooie locatie langs de rivier, dichtbij de stranden van de Costa Brava - ideaal potentieel hotelbedrijf

Dit unieke kasteel aan de rivier om te kopen is gelegen op een toplocatie van de Baix Emporda, op slechts een paar kilometer van de dichtstbijzijnde stranden van de Costa Brava, en beschikt over een indrukwekkend terrein van 3.415 m2 op een perceel van iets minder dan 7.500 m2.

De vroegste delen van het pand dateren uit de 13e eeuw. Er zijn ook gotische elementen uit de 15e eeuw, terwijl de meest recente constructie dateert uit de 18e eeuw. Gedurende het grootste deel van de vorige eeuw maakte het landgoed deel uit van een werkende watermolen - die elk jaar meerdere families huisvestte tijdens de rijstoogst. Het is sindsdien omgebouwd tot een pension en een eigen huis.

Het pand, gelegen op slechts 1 km van het historische middeleeuwse stadje Pals, is omgeven door rijstvelden en biedt een prachtig uitzicht over het platteland van Baix Emporda.

De masia biedt ongeveer 3.415m2 interne vloeroppervlakte op een terrein van ongeveer 7.315m2. Het pand is momenteel geconfigureerd als een privéhuis met vier zelfstandige appartementen en een boetiekhotel met zeven tweepersoonsslaapkamers.

De gebouwen zijn van traditionele stenen constructie met een middeleeuws gedeelte gebouwd in de 13e en 14e eeuw en een gotische gedeelte gebouwd in de 15e eeuw. Het pand heeft traditionele pannendaken met goed bewaard gebleven plafonds met eikenhouten balken.

Het privéhuis is in een 'L'-vorm aangelegd, verdeeld over een deel van de begane grond, de begane grond en de eerste verdieping rond een grote ommuurde binnenplaats van 460m2, met verschillende receptiezalen, winkels en een appartement op de begane grond, met nog drie andere appartementen. eerste verdieping.

Het hotelgebouw is verdeeld over de begane grond, de begane grond en de eerste verdieping, met verschillende grote ontvangst- en recreatiegebieden, een keuken en zeven slaapkamers. Er is ook een apart stenen gebouw met één verdieping dat momenteel tijdens de zomermaanden als restaurant dienst doet.

Grenzend aan het hoofdgebouw is een kleine kapel, een parkeerplaats en verschillende gebouwen om te herstellen, bestaande uit ongeveer 322m2.

Het pand is ideaal gelegen en zou een uitstekende investering zijn voor een koper die een hotelbedrijf wil opzetten in een van de meest exclusieve en pittoreske gebieden van de Costa Brava.

Het landgoed ligt op slechts een kilometer van een van de meest prestigieuze golfbanen van het gebied en op korte afstand van een privé landingsbaan. Het gebied biedt ook een breed scala aan activiteiten op het water en op het land, zoals windsurfen, kitesurfen, zeilen, paardrijden, wielrennen op de weg en tennis.

De vervoersverbindingen zijn uitstekend met Barcelona op slechts 120 km via de snelweg naar het zuiden, Figueres en Girona liggen op minder dan 40 minuten afstand en de Franse grens op slechts 50 minuten.

Eigenschappen

  • Zeezicht
  • Terras
  • Tuin
  • Zwembad
  • Parkeerplaats
LFCB481 €4,000,000

Laatste nieuws en analyse

Ontvang onze gratis vastgoed nieuwsbrief.

Aanmelden mailinglijst Aanmelden mailinglijst