Uitverkocht
Casa-Bures Prijzen op aanvraag Gerenoveerd project

Casa Burés, Barcelona

Een unieke residentiële ontwikkeling met meer dan 100 jaar geschiedenis. Casa Burés, Barcelona.

Een modernistisch meesterwerk met gloednieuwe woningen, te koop in het hartje van Barcelona.

Barcelona was de pionier van de modernistische beweging in de late 19e eeuw en is beroemd en bewonderd over de hele wereld voor zijn modernistische architectuur. De meest iconische gebouwen van de stad in de wijk Eixample zijn omgebouwd tot musea's van wereldklasse, exclusieve hotels of hoofdkantoren van een aantal van 's werelds toonaangevende organisaties.

Alle gebouwen, behalve één: Casa Burés biedt u de mogelijkheid om te wonen in één van 's werelds meest indrukwekkende en best bewaarde modernistische gebouwen. Een once in a lifetime kans!

Alleen hier en nu!

Slechts zelden komen de meest unieke en exclusieve elementen samen om zo iets unieks te maken. Het project biedt 26 prachtig gerenoveerde appartementen bestaande uit: lofts, penthouses en appartementen met een breed scala aan high-end diensten en luxe gemeenschappelijke ruimtes aan. Deze unieke kans heeft zich nog niet zelden voorgedaan en zal in de toekomst ook niet veel meer voorvallen. 

Casa-Bures Gerenoveerd project

Extra's

Een One-of-a-kind gebouw voor meer dan honderd jaar: Gebouwd tussen 1900 en 1905, Casa Burés ontleent zijn naam aan de eerste eigenaar, Francesc Burés, eigenaar van één van Spanje's meest succesvolste bedrijven in de textielindustrie. Oorspronkelijk was de begane grond het hoofdkantoor van het bedrijf, terwijl de 1.000m² grote eerste verdieping diende als de woning van de familie Burés. De bovenste verdiepingen waren toegankelijk door één van de eerste liften die gebruikt werden in Barcelona. De rest van het gebouw bestond uit twaalf 300m² groote huurappartementen. De gevel van het gebouw aan de kruising van Carrer Ausiàs March en Carrer Girona is net zo imposante vandaag als toen het eerst gebouwd werd. Het is echter binnen in het gebouw waar de grootste schatten van Casa Burés te vinden zijn.

De modernistische waarden: de renovatie van Casa Burés behoudt niet alleen de structuur van het gebouw en haar decoratieve elementen, maar behoudt ook alle voordelen van zijn modernistische architectuur zoals licht, ruimte, bewoonbaarheid, hoogwaardige materialen en een maximum aan comfort.

Elementen die behouden zijn: elke deur, raam, plafond, vloer, beeldhouwwerk en de ramen van glas in lood is zorgvuldig bestudeerd door experts in modernistische erfgoed van Catalonië. De meest waardevolle elementen werden gerestaureerd door gespecialiseerde vakmensen, terwijl anderen werden vervangen door identieke stukken, aangepast aan de huidige normen of krijgen een nieuw leven als decoratieve elementen. Bijvoorbeeld de schuifdeuren die voorheen de ruimtes verdeelden, verdelen nu de ruimtes voor dag en nachtgebruik. De prachtige achtergrond met versierpatronen die ooit de muren van de slaapkamers waren, zijn een inspiratie voor het ontwerp van de nieuwe glazen schermen die de plaats heeft ingenomen van de oude muren.

Ligging

Casa Burés ligt op een steenworp afstand van de Passeig de Gràcia, het Palau de la Música, Las Ramblas, de voedselmarkt La Boquería, de onlangs gerenoveerde Passeig de Sant Joan, het Parc de la Ciutadella en de betoverende wijk Borne in de oude binnenstad van Barcelona. De onlangs gerenoveerde OneOcean Port Vell en de stranden van Barceloneta liggen op slechts een korte loopafstand.

Casa Burés is ideaal gelegen om de ontspannen levensstijl van Eixample optimaal te benutten. Restaurants met een Michelin-ster, designcafés, creatieve kunstgalerieën, exclusieve winkels in een huisdecor, onafhankelijke boetieks en exclusieve winkels zijn allemaal voor de deur te vinden.

Bekijk op kaart

Casa-Bures Prijzen op aanvraag Gerenoveerd project

Units in dit bouwproject

Type Prijs Status Vloer Slaapkamers Badkamers Woonoppervlakte Terrace Floor plan
Appartement - Verkocht Vloer 2 2 2 127m² - -
Appartement - Verkocht Vloer 3 3 2 166m² 7m² -
Appartement - Verkocht Vloer 4 2 2 127m² - -
Appartement - Verkocht Vloer 4 3 3 229m² 19m² -
Penthouse - Verkocht Vloer 5 2 2 221m² 4m² -

Keep up-to-date with our latest Real Estate Market Report with insights and analysis from our expert professionals.

Download now
Download now