Gótico

Selectie van woningen aan de Gótico

Barrio Gótico, ook wel de middeleeuwse wijk genoemd, heeft nog steeds overblijfselen van de 2000 jaar oude Romeinse geschiedenis, waaronder delen van de Romeinse muur en bewaarde Romeinse ondergrondse ruïnes.

In het oude stads centrum vindt men de meest historisch gebouwen en culturele mijlpalen van Barcelona zoals de stads cathedraal, een zeer mooi voorbeeld van Catalaans Gotische architectuur. 

Het gebied heeft een goede verbinding door het trein en bus netwerk en de meeste bezienswaardigeheden zijn te voet te bereiken. Flaneer door Gótico's labyrinth, met geplaveide straten, naar Port Vell en zijn luxueuze jachthaven en de omliggende restauranten en tapas bars of naar de historische stads 'strip', Via Laeitana, richting de winkelstraat van Rambla de Catalunya en Passeig de Gràcia.   

Lucas Fox biedt een excellente selectie vastgoed te koop aan in Gótico, met onder andere woningen die volledig gerenoveerd zijn met eigentijds design maar met behoud van de originele detailles zoals stenen muren, met hout versierde ruimtes en decoratieve ornamenten. Tussen de woningen die te koop zijn in Gótico bevinden zich woningen die een volledige renovatie nodig hebben, sommigen al met een goedgekeurde bouwvergunning. Door grootte van de appartementen en de ideale locatie; in het centrum van de stad, verwacht onroerend goed, in Gótico, een waarde stijging op lange termijn. 

Google map

Keep up-to-date with our latest Real Estate Market Report with insights and analysis from our expert professionals.

Download now
Download now