Gracia

Selectie van woningen aan de Gracia

Gracia is samen met het naburige St Gervasi en Sarria een van de kleine originele steden die werden opgenomen in Barcelona toen de stad werd uitgebreid in 1890.

Net als de andere oudere delen van de stad, lopen er door Gracia een aantal smalle straten met eenrichtingsverkeer en in het centrum zijn vele prachtige oude pleinen die perfect voor mensen zijn die van lange zomeravonden houden. De mooiste pleinen zijn Plaza del Sol en Plaza Revolucion.

De bohemien sfeer in Gracia is niet te vergelijken met de rest van het centrum van Barcelona. Gracia heeft een groot aantal funky bars, restaurants, galeries, en lokale markten verspreid over de wijk.
In augustus wordt het gebied overgenomen door de Gracia Festivals, dan zijn bijna alle straten versierd en heerst er een competitie tussen de buurten. De hele nacht staan de straten vol met dansende en feestende mensen. In het centrum van Gracia is het openbaar vervoer goed en lopen er bus en metrolijnen over de Gran de Gracia.

Het onroerend goed dat te koop is in Gracia zijn voornamelijk appartementen en penthouses met originele elementen. Bovendien zijn er een aantal woningen te koop in het noordelijke deel van Gracia, Vallcarca en het gebied rond Parc Guell.

Google map

Keep up-to-date with our latest Real Estate Market Report with insights and analysis from our expert professionals.

Download now
Download now